Gyakran feltett kérdések

1. Miért a fordítóiroda fordítóirodát válasszuk?

A fordítók széleskörű végzettsége, munkatapasztalata és bel- és külföldi tapasztalata miatt. Mindannyian éveket töltöttünk el német nyelvterületen. Közös munkaplatformon tudunk dolgozni, közös terminológiát építünk, és a több-szem-többet-lát elven korrigáljuk egymást. Hivatalos dokumentumait kívánságra papíron vagy elektronikusan hitelesítjük. Fordítóirodánk családias légkörű, minden ügyfelünk személyes törődésben részesül; sokan kiemelték már precízitásunkat és gyorsaságunkat.

2. Milyen nyelveken dolgoznak?

Magyar - német - angol nyelvek között foglalkozunk fordítással, médiafordítással és lektorálással.

Magyar - német viszonylatban ezeken kívül tolmácsolással, idegenvezetéssel és szövegírással is.

3. Hol érvényes a hitelesítés?

Fordítói záradékkal ellátott dokumentumainkat eddig minden hivatal, hatóság, bíróság elfogadta, ill. egyetlen egyszer sem támadták meg. Az elektronikusan aláírt (e-hiteles) teljes bizonyítóerejű magánokiratok ugyanazzal a joghatással bírnak, mint a nyomtatott, lepecsételt, tollal aláírt dokumentumok, és az Európai Unió területén működő valamennyi hatóság köteles elfogadni. Természetesen mi csak azt igazolhatjuk, hogy mi készítettük a fordítást, és hogy eredeti és fordítása tartalmilag megegyeznek.

4. Van-e szükség a fordítóirodai záradékon vagy elektronikus tanúsítványon kívül további hitelesítésekre (bélyegzőkre)?

Általában nincs, de fordításunkat az OFFI-val is felül lehet hitelesíteni; így állami pecsét kerül rá, és az állami fodítóiroda munkatársának szignója a kijelentés alatt, hogy eredeti és fordítása megegyeznek. Ám ha erre van szükség, akkor érdemes eleve velük is fordíttatni.

5. Felkereshetjük személyesen pl. azonnali fordítási igénnyel vagy telefonos tolmácsolás végett?

Kérjük mindenképpen jelezze jöttét. Telefonos időpontegyeztetés után szívesen várjuk 19. kerületi (kispesti) irodánkban ».

6. Mi az a Díjbekérő számla?

A díjbekérő egy előzetes számla. Sok ágazatban évek óta elterjedt, hogy amikor egy szolgáltató teljesítés előtt szeretné megkapni a díjat, kiállít egy díjbekérő számlát, mire az ügyfél átutalja a pénzt, marad hivatalos emléke hogy tőle beklérték és pontosan mire, és könyvelése elkezdhet foglalkozni a vásárlás iktatásával.

Egy ideje a szamlazz.hu, az ország legkedveltebb online számlázórendszere is képes ilyen számla kiállítására. Ezt a rendszert pedig csak valós, ellenőrzött cégek használhatják.

Az ügyfél egy cegnev@szamlazz.hu-s címről kap egy URL-et a díjbekérőről, amelyet egy szamlazz.hu-s URL-ről tölthet le. Többnyire a cég banki adatai is benne szoktak lenni. AZ ügyfél átutalja az összeget. Mi elkészítjük az egyeztetett munkát, amelyet e-mailben vagy postán kap meg. Végül a díjbekérő pár kattintással végeleges számlává válik – amiről a felek értesítést is kapnak.

A djbekérő növeli az online szolgáltatások iránti bizalmat, ezzel élénkíti a kereskedelmet.

english flag deutsche flagge